Näin rakennettiin istutusaltaat Opus-muurista

Meidän uuden talon piha oli vielä viime syksynä rakentamatta, mutta samalla kun teimme maatöitä kasasimme kaksi istutusallasta Ruduksen uudesta Opus-muurikivestä.

Opus-muuriprojekti 1

Aloitimme mittaamalla muurin paikan ja asentamalla muurin perustaksi betonilaatat. Ensin projekti näytti sekavalta. Meni hetki, että pääsimme selville mikä pala kiinnitetään mihinkin. Kun aloimme hahmottamaan palojen liittämisen, itse kasausvaihe sujuikin näppärästi ja Opus-allas oli helppo asetella laattarivin päälle. 

Opus järjestelmä koostuu kolmesta erilaisesta elementistä ja kansikivistä. Tärkein palapelin pala on runkokivi, johon verhouskivet kiinnitetään runkokiven ponttien ja mustien klipsien avulla. Käytimme muuriklipsejä myös altaan sisäpuolella. Näin saimme kiinnitettyä myös kivikerrokset toisiinsa. Loput muurikiinnikkeet sujautimme runkokivien väliin ja kiinnitimme niitä sieltä täältä toisiinsa.

Opus-muuriprojekti 2

Verhouskivi on pala, joka määrittelee miltä istutusallas näyttää ulkoapäin. Meillä käytettiin tummaa Rakka-sävyistä verhouskiveä, jossa on kaunis elävännäköinen pinta. Päällimmäisenä asetellaan kansikivet paikalleen ja näiden tehtävänä on viimeistellä altaiden ulkonäkö sekä piilottaa sisärakenne näkyviltä.

Opus-muuriprojekti 3

Meidän altaat valmistuivat juuri ennen lumien tuloa ja siirsin niihin muutamia kasveja talvehtimaan.

Keväällä pääsimme sitten tosissaan istutushommiin. Asensimme nurmikon ja täydensimme istutusaltaiden kasvillisuutta. Isompi allas näytti iltaisin upealta pyöreiden aurinkokennovalaisimien ja kasvien kanssa. Enää puuttuvat koristekivet!

Opus-muuriprojekti 4

Toinen istutusallas asennettiin sisäänkäynnin viereen. Tämä allas tehtiin hieman matalammaksi, vain kahdella kivikerroksella ja kansikivellä. 

Opus-muuriprojekti 5

Katso videolta kuinka homma eteni! 

@mmarj00

https://www.instagram.com/mmarj00/