Rudus on investoinut suuria summia turvallisuutta edistäviin laitteisiin ja välineisiin. Koko henkilökunta saa vuosittain vähintään kaksitoista tuntia turvallisuuskoulutusta. Jokainen tapaturma parannustoimenpide-ehdotuksineen käsitellään Rudus Oy:n johtoryhmässä.
Systemaattinen työ työturvallisuuden kehittämisessä on tuottanut toivottuja tuloksia. Tapaturmien määrä on vähentynyt kuluneiden vuosien aikana ja tapaturmataajuus on pudonnut tasolle 0-1 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohden.
Työntekijöillä ja urakoitsijoilla on mahdollisuus vaikuttaa oman työn ja työympäristön turvallisuuteen. Päivittäisen vuorovaikutuksen lisäksi omat ja urakoitsijan työntekijät osallistuvat pienryhmätyöskentelyyn vähintään neljännesvuosittain.
Toimipisteiden työterveys- ja turvallisuusohjelmalla varmistetaan, että kaikki tärkeät tarkastukset ja tarvittavat korjaavat toimenpiteet toteutetaan sovitusti vastuuhenkilöiden johdolla.
Riskienarviointeja tehdään säännöllisesti kaikissa toimipisteissä. Riskienarvioinnit tulee sisältävä tarvittavat muutokset työtavoissa, ja ne on päivitettävä vuosittain. Poikkeavista ja harvoin toistuvista töistä tehdään aina erillinen riskienarviointi, ennen työn aloittamista.
Kannustamme henkilöstöä tekemään turvallisuushavaintoja ja vaaratilanneilmoituksia havaituista työturvallisuuspuutteista. Kaikki vaaratilanneilmoitukset käsitellään ja tarvittavat korjaavat toimenpiteet toteutetaan sovitussa aikataulussa. Vakavista vaaratilanteista, joista olisi voinut koitua vakava vammautuminen tai kuolemantapaus, käsitellään aina erikseen. Tavoitteena on oppia ja jakaa oppeja ja kokemuksia.